Review: Guerlain kiss kiss roselip in chic pink 372

2:58 PM


Assalammualaikum. Hari ni nak share lipstick that i've been wearing almost everyday. Boleh masuk category my favourite lipstick 2015 lah kirenye.. Lipstick guerlain kiss kiss roselip in chic pink 372..panjangnye nama..jenuh nak ingat. Okeyh, lipstick ni more to lipbalm consistency. Rupa parasnya dari luar memang nampak macam lipstick. 


Housed in a very beautiful white marble packaging, guerlain memang tak pernah mengecewakan dari segi packaging. Akak bagi 4 bintang. Eh, 4 bintang je? Kenapa tak 5? Sebab nye penutup guerlain ni macam tak tight sangat. Rasa macam fragile and senang terbukak. So, buat rasa insecure disitu. So dapat minus 1 bintang.




Seperti yang i bagitau tadi.. ini ialah lipbalm atau nama melayunye pelembab bibir. Ianya bukanlah pelembab bibir biasa tau.. Sebab bile pakai kat bibir, ianya smooth and very hydrating. Ade few colors, tapi yang  menarik perhatian i is this chic pink (372). Bile swatch dekat tangan, warnanya more to pink nude.. Disebabkan ianya lipbalm, warna lipbalm ni memang akan ikut warna bibir. So, i love to combine dengan lip liner. Finishing nye pulak..lebih kepada satin finish..


Gambar dekat atas ni, yang dekat bibir tu bila digabung dengan MAC lipliner boldly bare. Cantik kan? Akak cakap dah cantikkk... Kalau tak pakai lipliner pun cantik. Iolls suke sangat. Harga die je iolls tak suke.. rm90+. Kalau korang pandai cari dekat carousell, ade la few sellers yang jual dengan harga rm80+..ori ke tak, wallahualam.. Tapi kalau nak betul2 ori..beli la dekat sephora atau dekat guerlain counter. Ok, bye!

FOR MORE MAKEUP REVIEW CLICK HERE

You Might Also Like

2 comments

I read:

Makeup geek